Zenbo, den nya roboten för ASUS hem

Bild: ASUS.

Bild: ASUS.

Förutom den nya sortimentet av Transformer-konvertibler som vi pratade om för ett tag sedan har ASUS överraskat oss alla med den oväntade presentationen av Zenbo, den nya roboten för företagets hem.

Som ASUS kommenterar är målet att lansera Zenbo erbjuda en produkt som kan erbjuda hjälp i olika uppgifter, underhålla och hålla sällskap. Som du kan se i videon som vi visar dig senare är Zenbo en robot som kan flytta runt och svara på frågor på liknande sätt som virtuella assistenter som Amazon Echo.

Naturligtvis slutar inte robotens möjligheter här, eftersom Zenbo också har ytterligare slående funktioner. Till exempel, du kan ta foton, spela in videor, spela musik och till och med dansa. Men utan tvekan är en av de egenskaper som har fångat vår uppmärksamhet mest möjligheten att ta kontroll över kontrollen av de olika smarta produkterna som distribueras i hela hemmet, som glödlampor, kaffemaskiner, lås etc. Dessutom, eftersom robotens ansikte fungerar som en pekskärm kan vi ringa videosamtal eller surfa på Internet.

Slutligen är det intressant att notera att ASUS erbjuder ett utvecklingsprogram i syfte att öka robotens funktioner. För närvarande är lanseringsdatumet för Zenbo okänt, även om vi vet att det kommer att säljas till ett pris av 599 dollar. Sedan lämnar vi dig med presentationsvideon:

Källa: ASUS.