Ark – ny sökmotor specialiserad på personsökningar

Ark - ny sökmotor specialiserad på personsökningar

När vi vill veta vilken persons information som helst och till och med den information som finns om oss via Internet använder vi sökmotorer, även om vi i sociala nätverks höjd och betydelse går till dem. Både dessa verktyg och andra mer specialiserade ger oss lite information om de människor vi letar efter, men ändå är det fortfarande otillräckligt och hittills har det inte dykt upp ett verktyg som erbjuder den information vi verkligen letar efter.

Och jag säger bra, tills nu, för för några dagar sedan dök Ark upp, en ny plattform för att söka personlig information med en annan inställning. Arks strategi tillåter oss att först ställa in parametrarna genom de många tillgängliga filtren så att vi senare får resultaten.

På det här sättet, om vi vill veta vilka av våra vänner som är ensamstående, som gillar ett specifikt musikband, vänner som bor i en viss stad eller till och med vem av folket som har varit skolkamrater eller eventuella nya klasskamrater från jobbet, har Ark verktyg som är nödvändiga för att fastställa dessa sökningar.

Vad den gör är att indexera all information som erhålls genom de offentliga profilerna i en serie sociala nätverk, bland annat Orkut, Facebook, Google+, Foursquare eller LinkedIn, förutom att erbjuda oss privata data om vi ansluter till vår Facebook konto.

Det dåliga är att det är en ny tjänst av nyligen utseende, så för tillfället måste vi begära vår inbjudan och vänta med att se om vi under de närmaste dagarna kan vara de nya turerna att prova den här nya tjänsten.

Länk: Ark | Går: TechCrunch