Pinterest anpassar nu sökningar efter användarkön

pinterest-zapatos-hombres-mujeres

Bilden talar för sig själv, men det finns inget behov av att klargöra: Till vänster är resultaten av sökningar som nu kommer att presenteras för kvinnor som söker efter termen skor på Pinterest; Till höger de som erhållits av män när de söker efter samma koncept.

Den nya uppdateringen i sökalgoritmerna svarar på a strategi för att uppnå en större manlig publik Således hänvisar både människors uppfattning och statistik till det som en portal som strikt domineras av kvinnor. Innan vi fortsätter är vi naturligtvis medvetna om att det inte bara finns två genrer, utan bara uppmärksammar skillnaden mellan innehållspresentation efter kön (man, kvinna, ospecificerad) som kan fastställas från Kontoinställningar från Pinterest.

Hur som helst, för att kvinnor eller någon som är intresserad av damkläder eller trender, är den mest populära typen av användare på Pinterest, är det därför de flesta stift som finns har att göra med sådant innehåll. ComScore Det placerar kvinnans övervägande på 71% medan Pew Research hävdar att endast 13% av Pinterest-användare i USA är män. För en kommersiell portal från början till slut ett sådant socialt nätverk är det inte möjligt att ha råd utan den manliga allmänheten och deras plånbok, så nu görs en relevant förändring som kommer att öka förhållandet för att göra det något mer rättvist.

Sammanfattningsvis, när vi letar efter klockor, skor, fester, frisyrer, fitness och tusentals liknande termer som kan ha olika konnotationer om de söks av män eller kvinnor, kommer resultaten att erbjudas av det kön som är konfigurerat i kontot, vilket säkert kommer att göra mer användbar. Det är, för nu bara med engelska termer kommer denna typ av automatiskt filter att fungera.

Mer information: Officiell Pinterest-blogg | Bild: Sökmotorland