Percentil, den begagnade barnklädbutiken, stänger en runda på 380 000 euro

percentil

Grundat av Daniel Bezares, Lourdes Ferrer och Luis Ongil, lyckas Percentil.com, med drygt 6 månader gamla, fakturera mer än 40 000 per månad, med 20 anställda och siktar att fakturera 250 000 euro per månad i slutet av 2013.

På denna nya webbplats kan vi köpa och sälja begagnade barnkläder, med ett filter och manuellt urval för att garantera innehållets kvalitet. Det finns 5 000 beställningar och 26 000 kläder säljs med 70% rabatt på priset på ett nytt plagg på marknaden, imponerande antal som har hjälpt till att stänga en ny finansieringsrunda.

Daniel Bezares, VD för projektet, berättar:

Percentil stängde i juli 2012 en första omgång (Friends & Family) för totalt 175 000, som nu tar ytterligare ett steg i sin tillväxt och nu stänger den nya omgången med 380 000.

Cabiedes & Partners SCR, ett riktmärke för riskkapital inom internetsektorn, har anslutit sig som aktieägare tillsammans med välkända Business Angels inom sektorn, nationellt (inom ramen för Internetinvesterare och entreprenörer) Franois Derbaix, Cesar Oteiza och Yago Arbeloa och andra internationella partner.

En ständigt växande bra idé som gör att många spanska familjer kan tjäna extra inkomst genom att bli av med det som inte längre används.