Microsoft lanserar Xim, sin plattformsmobilapp för att dela foton med grupper av människor

Xim, Microsofts mobilapp för fotodelning, lägger till stöd för nya enheter

Microsoft har precis kommit in på marknaden för mobila fotografiska applikationer med lanseringen av Xim (getxim.com) för Android, iOS och Windows Phone. För tillfället väntar dess tillgänglighet för iOS från App Store, och från Google Play har jag observerat att installationen från Spanien ännu inte är möjlig.

Microsofts förslag skiljer sig från många av de mobila fotografiska applikationerna som vi hittills känner till, eftersom Xim-funktionen är annorlunda, med fokus på möjligheten att samtidigt se en grupp utvalda personer de grupper av fotografier som delas av samma person, att kunna använd Camera Roll, Instagram, Facebook eller OneDrive för att välja foton för att skapa Xims-samlingar.

Med detta måste användaren som vill dela en grupp foton välja källa, välja foton, välja personer i sin adressbok som han vill dela bilderna med och de kommer att få ett meddelande om att få tillgång till gruppen foton från din webbläsare utan att Xim-applikationen behöver installeras. Om de har det installerat kommer de inte bara att kunna se gruppen av bilder direkt utan också lägga till sina egna.

Deltagare kan skicka textmeddelanden och lägga till nya deltagare så länge samma session fortfarande är aktiv, med tanke på att varje Xim eller grupp av bilder bara kommer att vara tillgängliga under en begränsad tid, en funktion som Microsoft avser att upprätthålla lagring och anslutning till ett minimum. I vilket fall som helst kan de användare som vill göra det spara fotografierna eller ta bilder av dem.