Club Penguin Online stängs i slutet av månaden efter ett meddelande om upphovsrättsintrång från Disney

Club Penguin Online

Club Penguin var ett välkänt videospel online för barn som, med tanke på dess framgång, köptes 2007 av den multinationella Disney för en summa på 350 miljoner dollar och en bonus på cirka 350 miljoner mer för att uppnå ett av målen två år senare .

Men det visade sig att Club Penguin förlorade många användare över tiden och lämnade också den sista grundaren av det 2012, vilket resulterade i att Disney beslutade att stänga videospelet tio år senare, 2017.

Men i ett försök att ge honom en andra chans, under namnet Club Penguin Island, och med färre populära funktioner än originalversionen, är allt han har lyckats göra att få en massa tillbedjare att kritisera förändringarna.

Disney bestämde sig för att stänga den nya versionen i slutet av 2018.

Men på grund av att originalversionen stängdes, inte få har påbörjat äventyret att erbjuda sina egna olicensierade versioner av det populära spelet.

Bland dem finns Club Penguin Online, som snart kommer att stängas när du får en meddelande om borttagning utfärdat av The Walt Disney Company, som använder sig av Digital Millennium Copyright Law (DMCA).

Stäng därför i slutet av maj månad.

Enligt Gränsen, denna olicensierade version av det populära videospelet för barn har kommit att räknas med mer än 8 miljoner användare under de senaste två åren.

I ett blogginlägg, som nu tagits bort, tackar de alla för att göra denna resa minnesvärd och trevlig, trots det svåra slutet.

Enligt ovannämnda media har varken från Disney eller från Club Penguin Online velat kommentera.

Enligt information som just släppts av BBC: den här versionen av spelet var inte måttlig och är full av rasistiskt och antisemitiskt innehåll, där även en person som är associerad med webbplatsen har arresterats i London på grund av misstankar om barnmisshandel.

Bildkredit: The Verge