Instagram Direct, ett nytt privat meddelandesystem, låter dig ta bort foton på andra användares telefoner

Instagram

Inte en vecka har gått sedan vi tillkännagav den fantastiska nya funktionen som tillkännagavs av Instagram, i form av ett nytt meddelandesystem som heter Instagram Direct som gör att vi kan dela bilder och videor med andra användare privat.

Instagram Direct förblir i nyheterna och fortsätter sin väg mot att bli mer än direkt konkurrens från Snapchat, så att användaren som skickar fotografiet till mottagaren kan radera bilden av sin telefon när som helst och kunna besluta när som helst ta bort sändningen om vi har ångrat oss eller om vi helt enkelt har misstag mottagaren, vilket också kan hända. Kom ihåg att meddelandesystemet tillåter oss att skicka bilder till upp till 15 mottagare från vår Instagram-kontaktlista, och alla tar bort det skickade meddelandet även om mottagarna redan har sett bilden i fråga.

Som vi läser på Mashable kommenterar Casey Johnson från Arstechnica:

Detta gör att meddelandena som tas emot på Instagram Direct ser ut som ett fotoalbum på Facebook. Men det som gör Instagram Direct något annorlunda är att i det här fallet vem som skickar innehållet förblir kontroll över fotoets existens, även om det redan har skickats.

Ett smart drag av Instagram, som vet att användarna alltmer oroar sig för innehållet de delar online. Även om vi verkligen vill vara försiktiga med vem vi skickar materialet till eller om det offentliggörs eller inte, är den bästa lösningen inte att dela det från början.