Google skulle förändra resultaten, enligt en studie från Yelp

Google

Baserat på resultaten av en studie som genomförts av Yelp med hjälp av Tim Wu, en advokat och tidigare FTC-rådgivare, kommer Google att ändra resultaten av sina sökningar i syfte att hindra konkurrensen och begränsa användarnas alternativ. .

Enligt Wu erbjuder Google inte sin bästa produkt och anser faktiskt att versionen av sin produkt är försämrad och avsiktligt sämre för konsumenterna. För att genomföra dessa slutsatser, enligt Re / code, har Yelp genomfört en studie där det har återskapat den organiska sidan av Googles organiska sökning utan dess sökruta eller annonser, och de har jämfört den med den som Google började erbjuda 2009 för de användare som vill få lokala resultat.

Totalt 2 690 användare deltog i denna studie, där enligt Yelp har ett större deltagande i dess version observerats med avseende på Google-versionen, vilket bekräftar de rapporterade bevisen på hur Google fortsätter i sina sökresultat, vilket förnekar det bästa resultat.

Sanningen är att Yelp inte har publicerat alla metoder som använts vid genomförandet av sin studie, men slutsatserna tjänar, tillsammans med klagomål från andra företag, att beaktas av Europeiska unionen, vars kommissionär för konkurrens har påpekat att framtida antitrustavgifter kan utvidgas till andra Googles tjänster, till exempel resereservationer eller kartor.

Google har ännu inte utfärdat något officiellt uttalande om det, men sanningen är att många företag redan har anslutit sig till antitruststämningen som Europeiska unionen har öppnat för Google. Som alltid måste vi vänta på resultaten som uppstår inom intressekonflikten mellan de olika internetföretagen mot Google.