Ett krom-plugin från en ex-google för att förenkla Gmail-gränssnittet

gmail simplificado

Förenkla Gmail är namnet på ett Chrome-tillägg skapat av Michael Leggett, som ledde utformningen av Gmail på Google från 2008 till 2012. Lanseringen av plugin-programmet sammanföll med Inbox, den version av Gmail som Google lanserade för flera år sedan. i testläge och varav Michael var medskapare (lämnade Google 2015).

Detta nya plugin döljer vänster och höger sidofält, vilket kan ses genom att klicka på två menyknappar. Sökfältet högst upp på skärmen är minimerat som standard och knappen för att skriva ett nytt e-postmeddelande har flyttats från det övre vänstra till det nedre högra hörnet.

Det tar också bort Gmail-logotypen och lämnar allt mycket renare och mer intuitivt, vilket kan ses i bilden ovan.

På sin webbplats är det möjligt att se några skärmdumpar av vad den uppnår, vilket gör att aspekten är väldigt annorlunda än den ursprungliga applikationen, med tanke på att eliminera buller och öka produktiviteten.

Problemet är att det skär så många estetiska aspekter att de av oss som är vana vid att arbeta med Gmail alltid kan hitta oss själva förlorade, men det kommer säkert att vara till hjälp för många som använder e-post på ett mer traditionellt sätt, inte så mycket som en Aktivitetshanteraren.