Google lanserar officiellt Tango, som redan finns på marknaden

lenovo

Vi har hört talas om Tango i två år, sett demonstrationer på mässor och kongresser, kontrollerat hur Googles Augmented Reality-teknik fungerar för smartphones, och idag lanseras den officiellt, men för närvarande bara på Lenovos $ 500 Phab2 Pro.

Idag börjar den här mobilen säljas, även om tanken är att Tango hela året kommer att implanteras i olika modeller, med olika applikationer som är kompatibla med denna teknik.

För närvarande finns det mer än 30 applikationer som kan använda Tango, appar som, som Pokemon Go, kan visa virtuella objekt genom att fokusera på verkligheten med vår kamera, vilket kan ses i exemplet i videon nedan:

Den grundläggande skillnaden med resten av mobilerna är att kamerorna har ett djupdetekteringssystem som hjälper utvecklare att förbättra kvaliteten på deras Augmented Reality-applikationer. Bara genom att fokusera på hörnen i ett rum kunde vi känna till exempel avståndet mellan dem, så att appar börjar arbeta i en mycket mer realistisk 3D-miljö än med nuvarande mobiler. Här är en annan demo:

Även om det för tillfället bara finns på en phablet, är det bara det första steget så att alla Android-telefoner inom kort kan njuta av Augmented Reality som vi alltid har velat ha. För närvarande finns det redan en lista över appar som kan avnjutas med systemet:

  1. Att mäta något i vårt hus: Mät
  2. För att se hur våra möbler passar i alla miljöer: Wayfair View, Lowes Vision, Homestyler Interior Design och iStaging.
  3. Att spela dominans på vilken yta som helst: Domino Rally.
  4. Att måla på valfri vägg i vårt hus: Crayola Color Blaster.
  5. Att ta selfies med dinosaurier: Dinosaurier bland oss.
  6. Att spela med virtuella husdjur: Raise.
  7. Att navigera i solsystemet: Solar Simulator.
  8. Att bygga digitala ord: Woorld och Towers for Tango.
  9. För älskare av racingspel: Hot Wheels, Wild Wild Race och Car Racing
  10. Så här anpassar du videor med 3D-filter: Spectra.

Som du kan se lovar saken.