Google kommer att lägga till stöd för skärmdelningen på Android-surfplattor i nästa version

PixelC

Android är ett mobilt operativsystem som mognar genom åren, även om det fortfarande har många aspekter att lösa, särskilt vad gäller surfplattans produktivitetsaspekt.

Ess har avslöjats i ett samtal som Reddit-användare har haft med Andrew Bowers, chef för konsumenthårdvara på Google, tillsammans med medlemmar i Pixel C-teamet.

I det här samtalet, innan några av frågorna från användarna, har det förklarats att företaget arbetar hårt för att förse Android med förbättringar med funktioner som skärmdelning för att erbjuda en multitasking-upplevelse, något som användare redan kan använda Apple och Samsung-surfplattor , men det är inte tillgängligt från Android-serien, hoppas att den här funktionen kommer att finnas tillgänglig i Android N, där den enligt lanseringsperioderna skulle kunna produceras under nästa höst, där den också kan åtföljas av lanseringen av en ny version av Pixel C-enheten med sin uppdaterade hårdvara, enligt svaren de har gett.

En annan aspekt som också arbetar hårt är att samarbeta med utvecklare så att de kan föra fler och bättre applikationer till Android-surfplattor och därmed fylla gapet i befintliga kvalitetsapplikationer som utnyttjar Android-surfplattor, även om detta också har kopplats till förekomsten av kvalitetstabletter på marknaden, till exempel Pixel C.

Dessutom hänvisades till publikationen av Ars Technica under samtalet, där det anges att Google har blandat mellan olika operativsystem för Pixel C tills de äntligen bestämde sig för Android istället för Chrome OS.

Ändå har det indikerats att Pxel C kommer att förbättras över tid genom successiva programuppdateringar.

Beslutet att använda Android istället för Chrome OS kan bero på den troliga möjligheten att Android och Chrome OS slås samman i framtiden, enligt rapporter som pekar på detta.

Med tanke på att en del av samtalet fokuserade på Pixel C före lanseringen vid dörrarna till julfesten, och undvikande av de olika problemen som har dykt upp, har det också indikerats att framtida Google-enheter kommer att stödja USB Type-C, som några av det gör de redan och hur de kommer att ses i nästa släpp från de olika företagen.