Google introducerar ändringar av API-spel för att underlätta åtkomst till mobilspel

AndroidStudio

Google har meddelat de ändringar som de genomför i sina API-spel i syfte att göra det lättare för spelare att få åtkomst till mobilspel samtidigt som man undviker tidigare besvär när de loggar in och godkänner behörigheter när de deltar i något spel de gör. användning av Google Play-speltjänster.

I den meningen kommer spelarna nu att bli ombedd att logga in per användarkonto snarare än per spel och dessutom inte längre uppdatera sina konton till Google+ för att använda Play Games-tjänster.I den här aspekten framhäver Google att de spelare som har loggat in för första gången inte längre behöver logga in manuellt i de på varandra följande spelen de kommer åt, eftersom detta automatiskt loggar in dem förutom i de fall där de väljer att inaktivera det automatiska inloggningsalternativet i inställningarna för Play Spel.

Å andra sidan kommer befintliga spelare att kunna behålla sitt Google+ ID medan nya spelare kommer att kunna få ett nytt spelar-ID, vars system skiljer sig från de tidigare använda identifieringssystemen.

Med alla dessa förändringar hoppas Google att de flesta spelen inte ger problem, men det tar hänsyn till de möjliga fall av problem som kan uppstå, och beskriver de lösningar som utvecklare kommer att behöva använda för sina egna spel för att lösa problemet. sådana problem.

På detta sätt syftar Google till att erbjuda en mycket enklare upplevelse för de spelare som vill delta i mobilspel från sina Android-enheter.