Floggia, nätverket av fotografer, integreras nu med medlemmarnas bloggar

Floggia, nätverket av fotografer, integreras nu med medlemmarnas bloggar

Att ha ett socialt nätverk av fotografer som är vana vid att publicera sina verk på sina egna bloggar är kanske inte en bra idé om de två informationskällorna inte är integrerade, och det är vad de har gjort sedan Floggia.com.

Detta nätverk, som vi redan har pratat om vid vissa tillfällen, presenteras nu med en design som påminner om den extremt klonade Pinterest, med en ny kontaktsektion som gör att vi kan skicka meddelanden till de fotografer som publicerar sitt arbete där.

Bloggavsnittet gör det möjligt för besökare i Floggia att lära känna varje professionellt arbete med länkar till artiklarna som publiceras i varje blogg.

Användare kan nu lägga till sin personliga blogg i sitt konto och inläggen visas (endast titeln och bilden) från bloggsidan i deras profiler.

Detta är ett utmärkt sätt att locka mer trafik till användarbloggar.

Vi vet hur professionella och amatörfotografer genererar innehåll av god kvalitet på sina bloggar, och det skulle vara fantastiskt om de kunde inkludera det i sina Floggia-profiler.

Dessutom kommer användarna att kunna läsa sina kontakter inlägg från instrumentpanelen, från bloggsidan.

Det är inte lätt att utveckla ett socialt nätverk av fotografer i en värld som domineras av Flickr, även om det är uppenbart att energin i projektet inte bör gå förlorad, och det är viktigt att hålla det uppdaterat med nya funktioner.