Digg visar sitt fasta engagemang i utvecklingen av sin RSS-feedaggregat

Digg

Sedan den tillkännagivna stängningen av Google Reader för 1 juli i år har Digg flyttat en flik som meddelar skapandet av en liknande tjänst som kommer att fylla gapet som Google-tjänsten lämnar. Idag går det ett steg längre och visar sitt fasta engagemang för utvecklingen av den här tjänsten, ger den prioritet och indikerar de fyra viktiga punkterna som kommer att följa, vilka är: enkelhet, hastighet, synkronisering mellan enheter och enkel import från befintlig Google Reader konton.

I sitt eget uttalande lyfter han också fram det enorma intresset som han har väckt bland användare efter tillkännagivandet av sin omstart, vilket indikerar att han har fått cirka 800 kommentarer, vilket snart sägs.

Det lyfter också fram att trots att Google Reader är en bra produkt, finns det betydande utrymme för förbättringar, där de syftar till att bygga en ren, flexibel och intuitiv produkt. Andra informationskällor, som Facebook, Twitter, Reddit, LinkedIn, Tumblr och Hacker News, kommer att beaktas, även om inte alla funktioner initialt kommer att vara i sin första version och utforska andra integrationsmöjligheter för på varandra följande versioner.

Därför är det inte förvånande att Digg intresserar sig för att bygga sin egen läsare av RSS-kanaler, vara en dörr för att få information till sin sociala nyhetsplattform direkt, även om den kommer att behöva konkurrera med nya aktörer, några av dem kommer att dyka upp under månaden april.

Trots att tjänsten ännu inte är utvecklad har den några intensiva månader av utveckling framöver, där de kommer att investera all den tid som krävs för att ha tjänsten tillgänglig innan Google Reader slutar. De som är intresserade av att följa sina framsteg kan göra det via sin e-postlista.

Gå: Officiellt inlägg på Diggs blogg