De använder 3D-utskrift för att skapa personliga mallar för diabetiker

plantillas-3d

Personer med diabetes är särskilt försiktiga med skor, särskilt de som upplever brist på känslighet eller neuropat. Och det är därför de ibland måste tillgripa speciella skor som har höga kostnader.

För att lösa denna situation har forskare från Fraunhofer-Gesellschaft och andra medarbetare vänt sig till 3D-utskrift.

Dynamiken är väldigt enkel och minskar kostnaderna kraftigt. Med hjälp av ny programvara måste yrkesutövaren digitalisera patientens fot och sedan utforma de ortopediska sulorna och skriva ut dem i 3D.

Detta gör det också möjligt att studera produktens egenskaper för att förbättra dess effektivitet och justera dess egenskaper. Genom att digitalisera processen kan denna typ av vetenskaplig forskning genomföras.

Även om det inte är första gången som 3D-utskrift har använts för att tillverka ortopediska innersulor, har detta projekt flera särdrag, såsom tryckprocessen med selektiv lasersintring samt studier av nytt mjukt material.

Enligt forskarnas rapport kan denna programvara och möjligheten att fortsätta denna process vara tillgänglig om två år. Vi kan läsa mer information om detta initiativ, tillsammans med processen och de tekniska uppgifterna, i denna rapport som de delar i denna PDF.