Brain3M, interaktiv plattform för att studera hjärnans anatomi och funktioner

hjärnan3m

Brain3M är ett pedagogiskt projekt som ger ett annat sätt att undervisa neuroanatomklasser, integrera teknik.

Detta program, som finansieras av Pennsylvania State University, har en plattform som kombinerar olika interaktiva diagram och möjligheten att skapa 3D-modeller av hjärnstrukturer.

Alla användare kan komma åt plattformen från den här länken. Vi kan se hjärnans representation i sin helhet eller se ett visst område genom att välja de alternativ som presenteras till höger, som vi ser på bilden.

Vi kan rotera bilden i valfri riktning, zooma ut eller använda muspekaren. Om vi ​​klickar på den del av hjärnan vi väljer kommer vi att ha ytterligare information. Vi förklarar operationen och andra detaljer, med texter och grafik. Och om vi väljer alternativet Utforska kommer en serie referenser att ordnas i sektioner, till vänster.

Vi kan njuta av alla dessa alternativ utan att registrera oss. Men om vi vill se andra förslag som plattformen erbjuder, måste vi skapa ett konto.

En intressant resurs för både lärare och elever, eftersom det ger ett roligt sätt att lära sig om hjärnan, som sömlöst kan integreras i klassrummet och skapa nya inlärningsupplevelser.