Attack on AdultFriendFinder exponerar mer än 400 miljoner användarkonton

bild

Vi har redan berättat om tidigare om några av de viktigaste cyberattackerna som har ägt rum under de senaste åren. Det verkar som om listan utökas med fallet AdultFriendFinder, som skulle ha drabbats av en attack med mycket allvarliga konsekvenser: läcker data från över 400 miljoner konton, inklusive användarkonton, e-post och lösenord.

Attacken vi pratar om är inte den första som företaget drabbas av, Populärt känt för sina dejtingsajter och vuxeninnehåll. Faktum är att den cyberattack som vi pratar om är den andra som företaget har lidit under de senaste arton månaderna. Enligt LeakedSource skulle angriparna ha fått tillgång till databaserna på företagets olika webbplatser. Som ett resultat, över 400 miljoner konton har läckt ut online, varav 339 miljoner från AdultFriendFinder, det mest kända webbplatsen för det homonyma företaget.

Uppenbarligen kommer inte AdultFriendFinder att ha lagrat lösenorden för sina olika användare med nödvändig säkerhet. Faktiskt, några av dem var i klartext, vilket gör det extremt enkelt för alla som vill få konfidentiell information. Med hänsyn till allt ovanstående registrerade de användare sig på någon av AdultFriendFinders webbplatser de bör ändra sitt lösenord omedelbart om du använder den på andra webbsidor.

Det råder ingen tvekan om att detta är den mest oroande nyheten, särskilt när vi tar hänsyn till antalet användare som påverkas av attacken och vilken typ av webbplats vi pratar om. Det är inte första gången en sådan händelse inträffar. År 2015 läcktes den konfidentiella informationen från användare av Ashley Madison otrohetswebbplats, vilket möjliggjorde även kartor över de otrogna i världen med de insamlade uppgifterna.

Källa: LeakedSource