Import io – För att extrahera strukturerad data från vilken webbplats som helst

importera

Det finns sökmotorer för fastigheter, bilar, begagnade artiklar, listor med artiklar med strukturerad data … ofta surfar vi på nätet och vi hittar fler och fler webbplatser som genererar beställd information om de mest olika ämnena, data som vi kanske vill hämta för att skapa en lokal databas och analysera den lugnt.

Det skulle till exempel vara intressant att extrahera priserna på alla artiklar som uppfyller ett visst villkor i en webbutik, eller att skapa en rapport med data som kommer från olika webbplatser ofta.

Vad import.io gör är att exakt underlätta denna utvinning.

Det är ett program för Windows, Linux och Mac som kan spåra vilken webbadress som helst (en eller flera) för att hitta mönster som du kan använda för att få data.

När vi använder systemet definierar vi området för varje webbplats som intresserar oss, liksom de data vi vill bygga, så att vi kan skapa en länk mellan vår import.io och datakällan, länk som kommer att uppdateras när informationskällan ändras.

I videon nedan kan du se ett exempel på dess användning, där de klargör att systemet fortfarande är under utveckling och att även om de ännu inte har definierat en affärsmodell kommer det alltid att finnas en gratisversion.

Länk: import.io | Gå gigaom