Zynga lanserar nya Farmville för mobil

Farm Ville

400 miljoner FarmVille och FarmVille 2-spelare … det kommer snart. Goda nyheter kommer för dessa virtuella jordbrukare, som lanseringen av Farmville 2: Country Escape, en mobilversion som redan finns på iPhone och iPad och på Google Play.

Målet är att låta nuvarande spelare ansluta till sin gård och se sina väns gårdar direkt från sin mobil eller surfplatta, vilket gör det möjligt att spela offline från dessa enheter.

Syftet med spelet klargörs i anteckningen:

[…] plantera grödor, mata djur, jaga efter skatt och tillverka produkter för att sälja till lokala handlare eller för att göra affärer med vänner.

Spelare kan nu spela individuellt och anonymt, även om det också är möjligt att ansluta till andra spelare från Game Center eller Google Play. Spelet innehåller ett belöningsanslutningssystem som gör det möjligt för spelare att överföra produkter (som vatten eller socker) från en gård till en annan och alltid tänka på den sociala aspekten av upplevelsen, även om de betonar att det alltid kommer att vara möjligt att spela utan dina vänner att veta att du spenderar tid på att plantera virtuella morötter.

Finns idag på 16 språk: spanska, engelska, tyska, franska, portugisiska, nederländska, norska, danska, italienska, svenska, traditionell och förenklad kinesiska, turkiska, japanska, ryska och indonesiska, du kan ladda ner den gratis.