YouTube lanserar en interaktiv karta med de mest populära videoklippen i USA

Youtube

YouTube experimenterar med ett bra sätt att visa trender inom plattformen, den här gången med Trends Maps.

Genom denna interaktiva karta kan du se populära videor i olika regioner i USA under de senaste 12 till 24 timmarna. All information som visas på kartan är hämtad från de registrerade användarna och kan generellt klassificera demografiska data som kontinuerligt uppdateras.

Även om vi inte har inkluderats i det här nya verktyget kan vi se hur det fungerar, liksom de olika alternativen det erbjuder. Vi kan till exempel se trenderna enligt olika kriterier: kön, ålder, de videor som har delats mest eller de som har haft flest visningar de senaste timmarna.

Om vi ​​öppnar sidan ser vi också att en grafisk sammanfattning presenteras som visar de segmenterade trenderna i olika demografiska grupper. Och naturligtvis, om vi vill se videor som rasar på dessa breddgrader, behöver vi bara välja den som intresserar oss och reproducera den utan att lämna kartgränssnittet.

För närvarande har endast USA inkluderats, eftersom det experimenterar med detta sätt att visa data som samlas in från YouTube-communityn, men de lovar framtida uppdateringar.

Goes: YouTube-trender