Yahoo lanserar inofficiellt sin nya applikation för mobilmeddelanden i App Store

Livetext

Med inget meddelande däremellan har Yahoo lanserat en ny mobil messaging-app i Hong Kong App Store, enligt TechCrunch.

Den nya applikationen för mobilmeddelanden heter Yahoo Livetext – Video Messenger och den kombinerar text och livevideo utan ljudkanal eller stöd för grupper med kommunikation mellan användare och användare. Denna applikation kommer att representera ett nytt åtagande från Yahoo att återställa en del av marknadsandelen inom meddelandefältet, med hänsyn till att dess traditionella messenger-tjänst för stationära datorer, Yahoo Messenger, var en av de mest använda på sin tid, tills sociala nätverk och mobila enheter anlände, och med det utseendet på mobila meddelandetjänster som WhatsApp.

Enligt deklarationer från en ansvarig person för nämnda medel:

Vi experimenterar alltid med nya produktupplevelser som glädjer våra användare. Vi har inget annat att dela just nu.

Till detta måste läggas de flera försök som Yahoo har gjort under de senaste åren, alla kasserade, att ha en ny meddelandetjänst, läggs till det faktum att de senaste förvärven gjordes relaterade till budbäraren, med idén att nå en tjänst det är annorlunda men som anpassar sig till nuvarande omständigheter. Det verkar som om allt pekar på den officiella lanseringen av denna messenger-applikation snart, som är i sin testfas.

Yahoo Livetext – Video Messenger är kompatibel med enheter under version 8.0 och framåt och stöder också flera språk, inklusive spanska, vilket framgår av applikationsprofilen i App Store. Enligt beskrivningen förvandlar Livetext enkla konversationer till minnesvärda, rika och roliga upplevelser.

Så om allt går bra kommer det snart att finnas ytterligare ett alternativ på marknaden för mobila meddelandetjänster, där användarna då får det sista ordet.