Yahoo kommer att erbjuda sina användare möjligheten att kryptera sina e-postmeddelanden för att öka säkerheten

yahoo

Sedan “Snowden-fallet” och all kontrovers relaterad till NSA blev kända har vi allt oftare hört talas om nya fall av spionage av Internetanvändare, varför Internetanvändare blir alltmer medvetna om din rätt till integritet.

Inte bara dessa utan även företag inom telekommunikationssektorn erbjuder ökande säkerhetsåtgärder för att möta användarnas behov.

Under hela juni förra året var det Google som meddelade att de skulle arbeta i en krypteringssystembörjan till slut För Gmail tillåter det att data som genereras i webbläsaren förblir krypterade tills e-postmeddelandet når mottagaren, vilket förhindrar tredje part från att komma åt innehållet. Även om det är ett system som är utformat för överföring av extremt konfidentiell information, är det en mycket intressant åtgärd, och nu är det Yahoo som precis har gått samma väg som Google, sedan har just meddelat att de arbetar på ett säkert krypteringssystem för sina användaresom de hoppas kunna vara redo under hela hösten.

Det råder ingen tvekan om att detta är goda nyheter för Yahoo-användare, som snart kommer att kunna skydda sina e-postmeddelandenfrån nyfikna ögon.

Vi hoppas att med dessa nyheter kommer andra e-postleverantörer att uppmuntras att göra detsamma.