Xiaomi tar med sig en serie barnskydd till sina smarta TV-apparater i Indien

Xiaomi TV

Xiaomi uppdaterar Patchwall, det anpassningsskikt det använder på sina smarta TV-apparater under Android TV, i Indien, och introducerar en serie barnskyddsfunktioner under så kallade Barnläge o Barnläge.

För tillfället vet vi inte om företaget har för avsikt att föra dessa barnskyddsfunktioner till sina smarta TV-apparater på andra marknader, med tanke på att Xiaomi officiellt säljer sina smarta TV-apparater på många marknader, inklusive spanska.

Det första skyddet är föräldralås, som tillåter de ansvariga för minderåriga att upprätta en PIN-kod för allt innehåll och applikationer som de anser inte är lämpliga för dem.

Det andra av skyddet är funktionen av Säker universell sökning, där i princip olämpliga resultat för minderåriga kommer att undvikas genom sökningar från webbläsaren.

Dessutom finns det också funktionen val av smart innehåll, som genom sin artificiella intelligensteknologi automatiskt blockerar reproduktionen av det innehåll som algoritmen anser inte är lämpligt för dem.

Och slutligen, och eftersom allt inte kommer att vara begränsningar och blockeringar, finns det också en urval av gratis utbildningsinnehåll som de kan njuta av på tv.

Med dessa barnskyddsfunktioner kan vi titta på början på många framtida initiativ för att skydda minderåriga från olämpligt innehåll genom de system som är integrerade i SMART-TV: er, genom att använda funktioner och funktioner som för närvarande är etablerade i enheter som telefoner och surfplattor. , och som hittills inte har behandlats på allvar i smarta TV-apparater på systemnivå.

Det återstår bara att vänta på att företaget också, om inte alla, tar del av dessa barns skydd till andra marknader, och att andra företag som också tillverkar smarta tv-apparater kan notera och göra detsamma för sina respektive modeller.