WordPress.com vs WordPress.org: Fördelar och nackdelar med varje version av CMS

wordpress.org-vs-wordpress.com

Det finns hundratals underverk som WordPress har, från enkel hantering till obegränsade funktioner när man marknadsför innehåll på eleganta personliga webbplatser. Det klargörs dock sällan om du pratar om WordPress.com, versionen av WordPress full av premiumfunktioner och erbjuds som en gratis eller månadsvis betald onlinetjänst (där domän och hosting ingår), eller om det är gratis version av WordPress, WordPress.org, som kan laddas ner och modifieras så mycket som möjligt, om så önskas, för hantering i en direkthyrd värdtjänst.

Tja, specialisterna på ElegantThemes.com har tagit på sig uppgiften att lyfta fram de viktigaste skillnaderna mellan WordPress.org och WordPress.com, skillnader som vi idag tillåter oss att översätta, sammanfatta, upprusta och dela:

Vilket ska man välja, WordPress.com eller WordPress.org?

Väsen: WordPress.com är en tjänst för bloggare eller innehållsskapare som upprätthåller kärnan i att dela sitt material på ett organiserat och trevligt sätt för visning tillsammans, men utan att bry sig om att utveckla avancerade programmeringsfärdigheter, annonser, hantering av extra tjänster (börjar med webbhotell), etc. När det gäller WordPress.org är essensen frihet, att tillhandahålla tillräckligt med verktyg för att skapa en webbplats som håller alla dess variabler under kontroll, om än till priset av konstant inlärning och fel.

Intern social del: WordPress.com beter sig mer som Tumblr, ett utrymme för att dela särskilt visuellt innehåll och enkelt att dela (tumblr för att vara mer specifikt) med möjlighet att söka och följa andra bloggar genom de kategorier där de finns: resor, sport, affärer , böcker osv. WordPress.org har inte liknande alternativ, även om det i båda fallen kommer att finnas RSS-flöden för att hålla koll på uppdateringar från andra webbplatser – i synnerhet bloggar – med läsverktyg som Feedly.

Anslutning av sociala nätverk och tjänster från tredje part: De dussintals WordPress.org sociala plugins gör det enkelt att importera och exportera innehåll från sociala nätverk (inklusive tjänster som Flickr och Instagram) i stor utsträckning, men även om det också är möjligt är WordPress-anslutningen en båda begränsade. Det ja, i båda är det möjligt att inkludera sociala knappar så att användare kan dela inläggen snabbt.

Teman (teman, mallar, visuella stilar) och anpassning: Även om WordPress.com gör det möjligt att få tillgång till eleganta teman för gratis och ytterligare betalda samlingar, överträffar WordPress.org det enormt för att låta dig inkludera dina egna eller tredje parts teman, gratis och betald – det är irrelevant, de är bara mappfiler hantering och redigera din källkod till det maximala. Bättre än, de kan berikas med plugins.

Ledning och publicering: Den visuella redigeraren och HTML-redigeraren är nästan desamma, men de på WordPress.com ligger vanligtvis i framkant och ger alternativ för att infoga multimediainnehåll (formulär, undersökningar, platser etc.) som endast kan erhållas på WordPress.org via tredje -Party plugins.

Plugins och extrafunktioner: Det kan inte sägas att WordPress.org helt överträffar WordPress.com när det gäller funktionalitet eftersom det senare, även om det inte har tillgång till ett enormt galleri av specialiserade plugins som det första gör, eftersom det är så nära källan att det har det senaste modefunktioner. I själva verket är Jetpack ett WordPress.org-plugin speciellt utformat för att få några av de bästa .com-funktionerna till .org. Naturligtvis överskrider det i stor utsträckning det i stor utsträckning, även detta tema tillsammans med avancerad anpassning av teman är vanligtvis de baser som många användare föredrar WordPress.org, men du kan inte ignorera de enorma fördelarna som WordPress har. .com som standard.

Stöd: På grund av dess fria programvarukaraktär är WordPress.org ett projekt som upprätthålls i större utsträckning av samhället, så för att hänvisa till hjälp med specifika ämnen är den enda pålitliga kanalen med snabba svar WordPress-forumen och de hundratals webbplatser där systemet diskuteras. När det gäller WordPress.com är hjälp mer direkt – mer med betalningsplaner -.

Hur som helst, för mer information om stöd och differentierande egenskaper mellan detta lysande par alternativ som på lång sikt bara är två sidor av samma mynt, kan du besöka denna officiella publikation.