WhatsApp aktiverar samtalsfunktionen, även om vi måste kallas (inbjudna) för att ha den aktiv

WhatsApp Web fungerar nu officiellt i Firefox och Opera

Det verkar som att telefonsamtalet i WhatsApp är närmare än någonsin, eftersom som kommenteras av Android Police är den här funktionen redan tillgänglig för alla användare efter veckor sedan den verkade för ett privilegierat fåtal. För att komma åt denna förväntade funktion kommer det att vara nödvändigt att ha den befintliga versionen 2.11.528 via Google Play, eller ha den senaste versionen, 2.11.531, tillgänglig för direkt nedladdning från WhatsApps webbplats, även om den finns också inom APKMirror.

Men det vill säga att det inte är det enda kravet att ha de nämnda versionerna, eftersom vi enligt ovannämnda sätt måste bjudas in av andra användare som redan har denna funktion aktiv, en inbjudan som vi kommer att erbjudas i form av ett telefonsamtal . Vad betyder det här? Tja, någon som redan har den aktiva funktionen måste ringa oss för att aktivera oss själva, och vi kommer själv att ringa andra kontakter så att de kan ha den här funktionen aktiv och så vidare.

När vi väl har funktionen aktiv kommer vi att märka förändringar i gränssnittet, där vi kommer att ha en design med tre flikar, så att vi kan komma åt samtal, chattkonversationer och kontaktlistor. På samtalsfliken ser vi inkommande samtal, utgående samtal och även missade samtal. Det verkar som om användarna inom själva samtalen kan aktivera högtalaren eller stänga av mikrofonen. Vi kommer också att märka andra ändringar i applikationen, eftersom bland annat ikonen för samtal från den inte längre kommer att leda oss att ringa vanliga telefonsamtal utan snarare låta oss ringa samtal inom WhatsApp-nätverket.

Om vi ​​vill bjuda in andra vänner över samtalet och de inte har en version som stöds ser vi ett meddelande som skickas till dem för att uppmana dem att uppgradera till den senaste versionen.