Webbplatsen där Alan Turing knäckte nazistiska koder kommer att bli ett cybersäkerhetsuniversitet

ciberseguridad

För cirka 70 år sedan åtog sig Alan Turing och ett team av brittiska specialister i hemlighet att dechiffrera tyska nazistiska koder under andra världskriget, ett strålande arbete som både hjälpte till att avsluta sådana irrationella konflikter och lägga grunden för kryptografi och vetenskapsvetenskap. Dator som vi känner idag.

Webbplatsen var Bletchley Park, i England, ett datamuseum under några få år och från och med nu också det första cybersäkerhetsuniversitetet som fick sin första grupp studenter i september 2018. 100 blir de första studenterna, mellan 16 och 18 år, Universitet drivs av resurser från offentliga och privata källor.

Tanken är bland annat att skapa ett nav för cybersäkerhetsexperter, ett nationellt riktmärke i Storbritannien, som lyfter fram den historiska vikten av de stora insatserna från dem som för länge sedan förändrat världens kurs med sin utveckling och önskan att förnya platsen och bilda nya talanger som kommer att ha verktygen för att senare välja att följa sin väg i branschen eller i akademin.

Resten har att göra med att uppmärksamma museet för att fortsätta att bevara det eftersom tiden har kunnat påverka det mycket, så det nya universitetet kommer att fungera som ett steg för att få ännu mer stöd för en sådan emblematisk plats som efter så lång tid fortsätter att försöka fortsätta att bidra till världen i form av kunskap.[Va: Reuters | Image: shutterstock]