VSCO Cam, utmärkt program för att ta bilder från iPhone och Android

vsco

Fotograferingskategorin är en av de mest populära i världen av mobilapplikationer. Verktyg för att tillämpa filter och förbättra bildegenskaper, som Snapseed (köpt av Google), de som spelar med fokus, som BigLens, de som erbjuder resurser som verkar komma ut ur en SLR, som Camera + … är dussintals bra alternativ, även om få med prestige av VSCO Cam (vsco.co).

Tillgänglig för iPhone gratis och med en nyligen tillgänglig Android-app säljer den tillägg för välkända bildredigeringsprogram, som utmärker sig för kvaliteten på de filter som erbjuds, något som alltmer efterfrågas i verktygen som används för att ta och dela foton. mobil.

De är inte de berömda Instagram-filtren eller de som erbjuds av den allestädes närvarande Aviary, de är filter som simulerar effekten av rullefoton, ändrar färger och gör att du enkelt kan ändra ljusstyrka och kontraster och spara i din egen katalog alla bilder som tagits från systemet.

Det finns inga gillar, eller följs, eller följare. Det är inte en Instagram-tävling och låtsas inte heller (resultaten kan faktiskt publiceras i andra fotograferingsapplikationer), det är helt klart Snapseeds största konkurrens när det gäller att förbättra bilder, med en publik som vet att en mobiltelefon är långt ifrån jämförbar med en professionell fotomaskin, den är ganska krävande när det gäller att fånga världen.