Voat, den nya sociala plattformen där ex-redditors migrerar

Voat

Vi nämnde redan för några dagar sedan uppståndelsen som har ökat på Reddit på grund av en rad omständigheter, det vill säga den plötsliga uppsägningen av Victoria Taylor, koordinator för det populära avsnittet AMA (Ask Me Anything), spetsen som har motiverat upproret för de flesta av moderatorgemenskaper, där många av dem har valt att förvandla de gemenskaper de förvaltar till privata samhällen.

Försök från Ellen Pao, Reddit VD, att försöka lugna andarna misslyckas. Faktum är att både de användare och moderatorer som fortfarande är på Reddit ser Voat sociala plattform, med liknande egenskaper som Reddit, till vilken de planerar att migrera om situationen på Reddit inte förbättras, och där de också har andra kollegor. närvarande, som de användare som tillhör de fem underrediterna som stängdes för flera månader sedan för att inte följa deras innehållspolicyer, som Reddit hävdade vid den tiden.

Enligt TNW har den våg av desertering som Reddit har upplevt de senaste dagarna fått Voat att ha varit överväldigad till den punkt att den igår, 8 juli, tillbringade cirka 10 timmar med den fallna webbplatsen. En av de två grundarna av plattformen, Atif Colo, påpekade nyligen att med tanke på volymen av nya användare som hans plattform tar emot, motiverad av ovannämnda desertering av Reddit-användare, kan det motivera tillfällig förlamning av nya användarregistreringar. Och det är att siffrorna talar för sig själva, där Voat Twitter-kontot indikerar att det under de senaste 30 dagarna har sett över 700 000 unika besökare enligt Google Analytics.

Alexa har också sett Voat-trafik öka under senare tid, inklusive Reddit själv, upp till 20%. Med allt detta ser många tidigare redaktörer i Voat sitt nya sociala hus där de kan delta i de olika samhällena med mer frihet än vad de för närvarande har på Reddit, där yttrandefrihet och integritet är några av deras kvaliteter och pekar på deras avsnitt om hans filosofi: Ingen juridisk fråga i detta universum bör vara utanför gränserna. Vårt mål är att bygga en webbplats som tillgodoser våra användares behov och önskemål; en som strävar efter kvalitet framför kvantitet och inte behaga den lägsta gemensamma nämnaren i utbyte mot trafik, vars skillnad från andra plattformar är i ett nötskal är vi användar- och integritetsfokuserade och sträcker oss mycket för att säkerställa transparens kring dessa typer av beslut.