Vine lanserar Vine Kids, en parallellversion som passar barn

Vine Kids

Det är mycket troligt att de flesta videoklipp som finns i Vine-applikationen inte exakt är de mest lämpliga att konsumera av de små, så med tanke på denna aspekt, eftersom Vine de just har släppt en parallellversion anpassad för dem, båda i utseende och innehåll.

De där, Jag kom barn, vilket är vad denna parallella version kallas, är endast tillgänglig för iOS-enheter, i vars meddelande ingen information har lagts till om andra plattformar.

De små kommer att kunna se ett urval av videoklipp på upp till sex sekunder, med huvudrollen i en serie animerade karaktärer.

För att göra detta behöver de bara bläddra horisontellt på skärmen för att få tillgång till nämnda urval av tillgängliga videor.

Som de kommenterade från tillkännagivandet i sig var tanken på att lansera Vine Kids resultatet av ett möte som laget själv hade i början av månaden, där vissa anställda visade sin önskan att göra en version gjord för de yngsta.

Genom att utnyttja den senaste hackveckan, ett evenemang där människor slutade med sina vanliga jobb för att arbeta med andra projekt, träffades två teammedlemmar och utvecklade appen.

Förhoppningsvis når initiativet även andra mobila plattformar, och fler barn som är entusiastiska över Vine-appen kommer att kunna komma åt den och låta dem få tillgång till innehåll som valts för dem.