Vad har Google Drive som Dropbox inte har

Vad har Google Drive som Dropbox inte har

Under flera månader väntades lanseringen av en fillagringstjänst av Google, och de senaste veckorna har varit intensiva på grund av att alla typer av rykten om det framträder, där vi har känt sedan dess slutliga namn, Google Drive, till och med vissa funktioner i tjänsten, som gratis 5 GB lagring. Dessutom har de senaste dagarna, som väntat, både Dropbox och Skydrive vidtagit åtgärder i frågan genom att ändra några av dess egenskaper.

För några timmar sedan berättade vi vad Dropbox har som Google Drive inte har och från Wwwhats New fortsätter vi att värdera styrkorna för var och en, och de för Google Drive mot Dropbox är:

– Google Drive är utvecklingen av Google Docs, så vi fortsätter att ha de kontorfunktioner som tillåter oss tillsammans skapa, ladda upp och redigera dokument.- Det har också optisk teckenigenkänningsteknik, så att vi kan ladda upp skannade dokument och redigera dem. – Du börjar också ha bildigenkänningsteknik genom vilken den känner igen delar av bilderna som vi laddar upp, så att vi kan utföra sökningar på dem. – Att integreras i Googles ekosystem, inget behov av att ha ett nytt användarnamn, integreras i andra tjänster i samma ekosystem, som GMail. – Det har det 5 GB gratis lagringsutrymme, jämfört med 2 GB Dropbox. Priser av betalningsmöjligheterna är ännu mer överkomliga. – Dessutom tar inte själva dokumenten i Google Docs något utrymme. – Gränssnittet är enkelt men mer komplett och mer konfigurerbar, som resten av Googles tjänster. – Det har ett affärsalternativ, där de förutom att garantera säkerhet och tillgänglighet har teknisk support dygnet runt hela veckan.

Naturligtvis finns det andra aspekter att ta hänsyn till, till exempel de som diskuterades för några timmar sedan, men sanningen är att landet där Google har kommit in har lett till modifiering av resten av de konkurrerande produkterna och tjänsterna, vilket i sin tur har gav Google nya modifieringar och förbättringar. Vi har före och efter tjänsterna på webbläsare eller webbläsarnas krig som de mest framträdande.

Dessutom har Google visat sig reagera snabbt på alla problem som uppstår och korrigera fel på kortast möjliga tid, med säkerhet som en av dess viktigaste problem. Eftersom Google Drive finns i Googles ekosystem kan vi i framtiden se möjligheten att integreras med andra Googles tjänster eller till och med tredjepartssupport.