Uber tillkännager UberPEDAL, en tjänst som gör att du kan bära din cykel i vissa Uber-bilar

Uber tillkännager UberPEDAL, en tjänst som gör att du kan bära din cykel i vissa Uber-bilar

Under de senaste timmarna har Uber överraskat oss med en ny tjänst som kommer att vara mycket användbar för många användare av applikationen: transport av cyklar. Det vill säga, från och med nu, när cyklister tröttnar på att trampa, eller om väderförhållandena inte är mest lämpliga, kommer de att ha möjlighet att begära att en Uber-bil hämtar dem, kan också ta cykeln hem.

Den här nya tjänsten har fått namnet UberPEDAL och är tillgänglig inom Uber-, UberX- och Uber XL-alternativen. På detta sätt behöver du bara trycka på pedalknappen när du begär en bil och ett fordon som är anpassat för att bära cyklar kommer att hämta användare av appen. De tillgängliga bilarna kommer att aktiveras med ett cykelställ på baksidan av dem, som kan bära upp till två cyklar på varje resa. Naturligtvis har allt ett pris, och i fallet med UberPEDAL antag en ökning med 5 dollar för att lägga till den totala fakturan. Denna extra avgift debiteras för varje resa, inte för varje cykel.

Utan tvekan är det ett riktigt intressant alternativ som skiljer Uber från världen av traditionella taxibilar. För närvarande kommer den endast att finnas tillgänglig i Seattle, även om den kommer att börja fungera idag.