Uber kommer att börja erbjuda autonoma bilar till sina kunder

uber

Uber börjar sitt autonoma bilprogram tack vare ett partnerskap med Volvo, ett projekt som kommer att träffa gatorna i Pittsburgh före slutet av 2016 med en flotta på 100 bilar.

Under de närmaste dagarna kommer det att vara möjligt att se någon autonom Uber-bil på gatorna, eftersom de tänker utöka antalet små och små. Bilen i fråga är en Volvo XC90 modifierad så att den kan inkludera de typiska sensorerna i denna typ av fordon (laser, kameror, GPS osv.).

I den här första fasen kommer det att finnas en förare som övervakar allt för att undvika problem, något som behövs idag för att följa lagstiftningen, eftersom det för närvarande inte är möjligt att sätta bilar utan att någon kontrollerar, även om det är ytligt.

Rapporten kommer från Bloomberg, där de bekräftar att de inte vill tillverka sina egna bilar på Uber, varför de föredrar att alliera sig med Volvo och andra företag som satsar stort på denna teknik. Samma år undertecknade Uber ett avtal med Volvo som indikerar investeringar på upp till 300 miljoner dollar för att ha anpassade bilar fram till 2021.

Användare som börjar använda Ubers autonoma bilar betalar inte avgiften under den första fasen av projektet, vilket uppmuntrar människor att våga montera ett experiment.