Två webbplatser skapade för drönare

Två webbplatser skapade för drönare

Fler och fler drönare spelar in och fotograferar över våra huvuden. Även om lagstiftningen på många ställen förhindrar att detta händer (det är redan förbjudet att använda dem i till exempel USA: s nationalparker), tillåter många andra att bilder fångas några meter höga, och det finns redan specialiserade platser att visa dessa under för världen.

Låt oss se två ganska intressanta:

dronestagr.am

Videor och foton klassificerade och placerade på en karta. Vi kan se besöken varje bild får, delta i tävlingar, ladda upp innehåll inspelat av vår drönare, söka efter bilder från en viss plats … det finns till och med en kategori som är avsedd för fall och katastrofer orsakade av dessa enheter.

travelbydrone.com

En enorm världskarta med hundratals videor geografiskt belägna. Vi måste bara zooma in på önskad plats och se de videor som användarna har spelat in i området.

I det här fallet måste du ladda upp videoklippen till YouTube innan du anger det på travelbydrone, eftersom de inte accepterar videor direkt på sin plattform.

Visst kommer den här trenden att fortsätta öka och vi kommer att se i några få youtubes, flickrs och facebooks relaterade till fångsten av drönaren, liksom vertikala sökmotorer som indexerar innehållet. Eftersom dessa enheter sjunker i pris ökar tillgängligt innehåll så mycket att det förtjänar att delas på ett organiserat sätt.