Tre alternativ för att säkerhetskopiera våra mobila kontakter i molnet

googlecontacts

Av en eller annan anledning kan användare av mobila enheter tvingas flytta vår kontaktlista från en mobil enhet till en annan. Även om vi kan behålla vår kontaktagenda genom själva SIM-kortet kan vi dra nytta av molnet för att ha en kontinuerlig säkerhetskopia av vår agenda och därmed undvika att förlora det i händelse av försämring av SIM-kortet eller den nödvändiga ersättningen av en annan för olika orsaker .

Även om olika operatörer och tillverkare kan ha sina respektive säkerhetskopierings- och återställningslösningar för kontakter kommer Vodafone-kontakter och Samsungs Smart Switch att tänka på, nu kommer vi att erbjuda dig tre lösningar för säkerhetskopiering och återställning av din egen kontakteragenda genom molnet för Android och iOS enheter.

Vi börjar med Google-kontakter, en molnbaserad Google-tjänst där användarna inte bara har vår kontaktagenda i molnet utan vi också kommer att kunna hantera den så att vi kan undvika dubbelarbete, organisera dem efter grupper, importera, exportera och mycket mer , på ett bekvämt sätt, via webben, särskilt genom den nya versionen av Google Kontakter. När det gäller våra mobila enheter måste vi bara ha vårt Google-konto inkluderat och aktivera synkronisering av kontakter.Om vi ​​lägger till en ny kontakt från vår enhet kan vi göra den inkluderad i kalendern vi har i Google istället för att spara den i vårt SIM-kort eller på vår telefon. På det här sättet, om vi har mer än en enhet, kommer vår nya kontakt att finnas tillgänglig i alla de där vi har vår agenda i Google synkroniserad.

Vårt andra alternativ är G Cloud-appen, en molnbaserad tjänst som gör att vi kan säkerhetskopiera våra kontakter och andra delar av våra Android-enheter, inklusive dokument, samtals- och meddelandeshistorik, inställningar och mycket mer. För att göra detta måste vi ha ett användarkonto i den här tjänsten och installera dess applikation, kompatibel med både telefoner och surfplattor.

Observera att G Cloud App erbjuder oss upp till 10 GB ledigt utrymme i ditt moln, från och med 1 GB så snart vi har vårt användarkonto. Det är redan vår fråga att skapa en konfiguration för att säkerhetskopiera de element som vi vill ha skyddade, med möjlighet att komma åt nämnda element via webben med möjlighet att ladda ner, både till vår stationära dator och till vår mobila enhet.

På vår mobila enhet, oavsett om det är nytt eller fabriksåterställt, kan vi återställa de element vi vill ha, uppenbarligen inklusive vår kontaktbok.

Slutligen har vi Enklare kontakter, en intressant ersättning för kontaktapplikationen som vi har som standard på våra mobila enheter. Bland dess funktioner finns möjligheten att göra säkerhetskopior och säkerhetskopior av våra kontakter, till och med kunna exportera säkerhetskopiorna till Dropbox och molnlagringstjänster i Google Drive, och till och med via e-post.