Tagloo, ny applikation för att söka foton efter taggar, dela och skapa grupper

captura-17

För närvarande, endast för iOS, en ny applikation som kan värma striden mellan projekt som är avsedda för att spara, klassificera och dela foton från mobilen.

Detta är Tagloo, som redan finns tillgängligt på iTunes som ett program som hjälper oss att snabbt hitta de fotografier vi letar efter och erbjuder bra resurser för att dela innehåll med andra människor.

För att vara närvarande även för Android och för nätet inom en snar framtid lyfter vi fram dess huvudsakliga funktioner:

Dela bilder: När våra vänner taggar oss med sin Tagloo-app kommer de foton vi visas på automatiskt att visas i vårt konto och utgör en del av det de kallar livealbum. Det är också möjligt att skapa grupper mellan flera personer, så att bilderna som publiceras av en av medlemmarna automatiskt kommer att finnas tillgängliga för de andra användarna. Denna funktion är mer praktisk än den som erbjuds av Google Photos, till exempel eftersom det inte är nödvändigt att skicka länken med bilderna till våra kontakter, räcker det att skapa gruppen tidigare.

Organisera innehåll: Bilder organiseras genom anpassade etiketter, även om de också kan gruppera efter datum, plats och personer. Det är till exempel möjligt att skapa en tagg som heter Nocturnal, vilket hjälper till att hitta dem enkelt i framtiden. Etiketterna kan kombineras så att det går att hitta alla bilder med vår syster, nattliga, till exempel mellan 2013 och 2014.

Lagra foton: Som med resten av alternativen i denna kategori kan vi använda Tagloo som säkerhetskopia av våra foton. De som görs från mobilen sparas utan att förlora upplösningen, och det är möjligt att skicka de som vi redan har lagrat på enheten. Lagring är gratis upp till 3 gigabyte, ett utrymme som bara räknas för de foton vi tar (de räknar inte de som kommer att visas när någon taggar oss). Detta är möjligen den svagaste punkten, eftersom det är svårt att konkurrera med obegränsade alternativ som skokartong eller Google Photos.

Álvaro Trnor är grundaren av projektet, en entreprenör med mer än 15 års erfarenhet som reklamproducent. Han arbetade med Eduardo Sebastin (CTO) och har från början fått råd av Ral Aznar (Lead Investor), professor vid ESIC och tilldelades Best Business Angel Award i Spanien 2013, som också stöder Tagloo ekonomiskt.

I november 2014 stängde Tagloo en seed-runda (F&F & F), och nu öppnar de sina dörrar för världen i syfte att expandera internationellt.