SMACH Z, den spanska bärbara konsolen för PC- eller Steam-spel

SMACH Z,

SMACH Z Att vara den första konsolen som designades och tillverkades 100% i Spanien, en konsol som, född i Palma de Mallorca, har uppnått 250 000 kickstarter på mindre än 48 timmar, och som kommer att se ljuset för alla mellan slutet av 2017 och början av 2018 (kickstarter-investerare kan ha det i handen i mars 2017).

Det är en enhet som låter oss njuta av PC- eller Steam-spel, en plattform som har mer än 3 500 spel. De säljer den för cirka 300 euro (förförsäljningspris på kickstarter), även om de har en proversion, med mer RAM, hårddisk och bättre specifikationer, för 499 euro.

För utvecklingen av produkten får de stöd av ImasD, en valenciansk partner med mer än tio års erfarenhet av produktion av mobil hårdvara och enheter. Konsolen kan användas med Windows eller Linux, vilket gör att du kan köra program, surfa på internet eller spela filmer, och den kan integreras med Steam så att alla de spel vi tidigare har köpt är tillgängliga.

Sex-tums skärm, 1080p upplösning, RAM på 4 eller 8 megabyte, batteri med 5 timmars autonomi, WiFi och 4G, grafikprocessor kraftfullare än den för nuvarande konsoler (de anger inte vilken) … tydligen är det drömmen för varje spelare.

År 2016 fick de en investering från Mola-projektets inkubator, tillsammans med andra privata investerare, samt offentliga medel (Eureka 2015-pris). De använde pengarna för att finansiera produktionen av den första prototypen av SMACH Z, som presenterades på Gamescom-showen 2015, och den uppgraderade versionen är den de nu presenterar på kickstarter.