Skyscanner förvärvar spansk hotellsökning Fogg

Fogg

Då berättade vi redan om Skyscanner, som för närvarande tillåter oss att söka efter hotell, flyg och biluthyrning, och vi berättade också om Fogg, en spansk start i Barcelona, ​​som också gör det möjligt för oss att söka efter hotell , få all nödvändig information för att göra nödvändiga jämförelser. I själva verket har den en semantisk sökmotor och en komplett metasökmotor för att få de hotell som klassificeras baserat på deras genomsnittliga poäng, med hjälp av informationen från hotellen själva direkt, liksom genom resebyråer.

Idag tillkännager Skyscanner förvärvet av Fogg utan att detaljerna i avtalet har avslöjats, men som Tnooz antyder sätter detta avtal slutpunkten på förhållandet som Skyscanner själv hade med HotelsCombined för att marknadsföra den aktuella sökkanalen. .

När det gäller båda företags framtid, med avseende på Skyscanner, förstärker deras kapacitet för hotellsökning, medan i Foggs fall kommer teamet själv att fortsätta att vara i Barcelona, ​​som också kommer att ha Skyscanners personal som fortsätter sin verksamhet. Skyscanner kommer att ha Fogg helt integrerat i sin tjänst i slutet av detta år och erbjuda tjänsten till sina användare globalt på totalt 30 språk. Det kommer också att öka sin närvaro i Nordamerika, en av få regioner där den överträffas av kajak.

Det senaste förvärvet var i januari 2011, där det förvärvade Zoombu-tjänsten för en oupplyst summa pengar.