SEGA: s Mega Drive, en konsol från 90-talet, återvänder till marknaden för cirka 120 euro

mega-enhet

De Mega-enhetKänd i vissa länder som Genesis, var det en 16-bitars konsol som släpptes av Sega Enterprises på 1990-talet.

Det var faktiskt dess tredje konsol, som tävlade med Nintendos SNES och distribuerades som Mega Drive av Virgin Mastertronic i Europa, av Ozisoft i Australien och av Tec Toy i Brasilien.

Nu är det det senaste företaget, Tec Toy, som beslutar att ta det stora steget: återuppliva det och sätta tillbaka det på marknaden för 400 brasilianska realer (cirka 120 euro i utbyte).

Denna nya utgåva kommer i juli 2017, för tillfället bara i Brasilien, med 22 spel tillgängliga på SD-kort, även om de redan meddelar att det kommer att vara möjligt att skaffa fler spel i framtiden, i kassettläge, samt köpa tillbehör lika med de ursprungliga, som kontrollerna.

Den kommer inte att ha en HDMI-utgång, men den har det klassiska ljud och video som de flesta TV-apparater fortfarande har tillgängliga.

Har en FAT32 mini SD-kortanslutning, PAL-M kompositvideo (RCA), stereoljud (2x RCA), hörlursutgång med volymkontroll med 75 mW per kanal, 64 K byte RAM, 8 K byte RAM för ljud, 64 K byte RAM för video, 256 x 224 upplösning, palett med 512 kärnor, 1 joystick med 3 knappar … en hel resa till 90-talet.

På listan över tillgängliga spel kommenterar de uol:

Alex Kidd i det förtrollade slottet Alien StormAltered BeastArrow FlashBonanza BrothersKolonnerDecap AttackE-SwatFatal LabyrinthFlickyGain GroundGolden AxeGolden Axe 3Jewel Master

Naturligtvis är det nu nödvändigt att veta om man ska acceptera ROM-filerna som har cirkulerat på Internet under lång tid för att simulera spelen i vår barndom / ungdom.