Seek Thermal, en smartphone-kompatibel termisk kamera

Seek Thermal, en smartphone-kompatibel termisk kamera

Fram till nu var tekniken som kan erbjuda värmesyn, förutom att vara mycket dyr, reserverad för yrkesverksamma som militären, polisen, brandmannen etc. Men från och med nu kan det bli något mer vardagligt tack vare en värmekamera som du kan använda tillsammans med din smartphone.

Vi pratar om Seek Thermal, en kamera med en riktigt liten storlek, kompatibel med både iOS och Android. Specifikt fungerar det från iOS 7 och framåt och från Android 4.3 (företaget erbjuder en lista över kompatibla enheter). För att utveckla det har de arbetat med hjälp av Raytheon, ett stort flyg- och försvarsföretag, så det erhållna resultatet är inte förvånande. För att börja använda kameran måste du bara ansluta den till din smartphone via Lighting-kontakten (om vi pratar om iPhone-versionen) eller via miniUSB-kontakten. Som utvecklarna förklarar på sin officiella webbplats öppnar den termiska visionen en värld av möjligheter för sina användare. Till exempel har den en mängd säkerhetsapplikationer, liksom ett stort antal fördelar inom olika delar av vårt dagliga liv. På webben nämner de exempel som möjligheten att kontrollera tack vare kameran att det inte finns några djur i vår trädgård innan vi släpper ut vårt husdjur på natten, samt att ta reda på om ett fall har fastnat eller om det finns spår av de senaste fotspåren på jord.

Utan tvekan ett märkligt sätt att få denna typ av teknik till alla typer av användare. The Seek Thermal har ett pris på 199 dollar (cirka 156 euro att byta).