Rykten bekräftades: Microsoft säljer sin kärnverksamhet till Foxconn

imagen-26

För bara några dagar sedan informerade vi dig om de senaste rykten om att Microsoft skulle kunna bli av med Nokia-varumärket och leverera det till Foxconn. Slutligen verkar allt tyder på att rykten var sanna, och det är det nyheterna har just bekräftats: Företaget har sålt divisionen av sina enklaste mobiltelefoner (allmänt känd som har telefoner) FIH Mobile, ett dotterbolag till Foxconn, och finska HMD Global, för 350 miljoner dollar.

Utan tvekan är detta ett mest slående drag av Microsoft, särskilt om vi anser det tekniska jätten förvärvade Nokia 2014för bara två år sedan. Tydligen, affären vi pratar om har stängts för 350 miljoner dollar, ett belopp som gör det möjligt för Foxconn att kontrollera Nokias enklare mobiltelefonverksamhet, vilket är mycket populärt i olika tillväxtländer över hela världen.

HMD Global Oy är ett ganska nytt företag med bara ett mål: att licensiera Nokias varumärke och arbeta med Foxconn för att göra fler surfplattor som Nokia N1 och fortsätta raden av mobiltelefoner. Det vill säga vad de sålde för mer än 7 000 miljoner dollar, de återhämtar sig för cirka 350 miljoner tre år senare och utan avgifter.

Nokia kommer att sälja telefoner igen i slutet av 2016, när klausulen som hindrar det från att göra det efter att ha sålt sin verksamhet till Microsoft upphör.

Vid denna tidpunkt är det viktigt att notera att versionen av Windows 10 för mobila enheter fortfarande står, liksom företagets terminaler. Som vi redan har påpekat påverkar försäljningen endast har telefoner.

Källa: Microsoft.