room.co, ett enkelt sätt att göra videokonferenser med upp till 3 personer

room.co, ett enkelt sätt att göra videokonferenser med upp till 3 personer

Vad room.co erbjuder är en tjänst som vi kan kommunicera i videokonferensformat med upp till tre personer.

Vad som skiljer denna applikation från resten är dess enkelhet: du behöver inte installera någonting, du behöver inte skapa ett konto, det finns ingen reklam, det finns inga formulär att fylla i … vi behöver bara trycka på knappen Starta videosamtal och därmed komma åt en kommunikationspanel med en enda webbadress. Genom att dela denna webbadress med andra kommer vi att dela vår bild (vi måste ge webben åtkomst till vår webbläsare) och ljudet.

Room.co tillåter inte bara kommunikation med video och ljud, det är också möjligt att dela vårt skrivbord, vilket är perfekt för att göra presentationer och lära sig hur vissa specifika applikationer fungerar (till exempel för att stödja), även om det i detta fall är nödvändigt att har en installerad förlängning.

Applikationen har en iPhone-version, vilket gör det möjligt att kommunicera med video med alla mobilanvändare som har den installerad, liksom textchatt och privata rum som vi kan spara i vår favoritlista.

För närvarande fungerar det bara för Google Chrome, även om dessa resurser vanligtvis är tillgängliga för andra moderna webbläsare på kort tid.