Robin, ny Nextbit-telefon som använder molnlagring integrerat i systemet

Robin

Nextbit, en San Francisco-baserad start, lanserade idag sin crowdfunding-kampanj på Kickstarter med målet att samla in 500 000 $ för sin nya Robin-terminal, som de anser vara den första moln-första mobila enheten. Robins specifikationer är ganska anständiga, med en Qualcomm Snapdragon 808-processor, 3 GB RAM, 32 GB internt minne, 5,2 ″ FullHD-skärm, NFC, USB Type-C-kontakt med stöd för snabb laddning, fingeravtryckssensor, 13 MP bakre kamera med autofokus och dubbel tonblixt, 5 MP frontkamera etc.

När det gäller anskaffningskostnaden kommer Robin att kosta 299 dollar för de första tusen sponsorerna, även om priset senare kommer att stiga till 349 dollar i Kickstarter och senare nå det slutliga försäljningspriset på 399 dollar. Det finns fortfarande 29 dagars kampanj, men för närvarande har nästan 400 sponsorer redan gått med och nått en siffra på mer än 125 000 dollar, en bra kurs som indikerar att uppfyllandet av det föreslagna insamlingsmålet växer.

Där Robin gör en signifikant skillnad från resten av de mobila enheter som för närvarande finns på marknaden är säkerhetskopiering av molnlagring, där varje mobil enhet får cirka 100 GB utrymme. Det bör noteras att Robin inte har stöd för microSD-kort. Istället kommer det att vara den ovannämnda molnlagringen där den mobila enhetens egen programvara, under Android Lollipop 5.1.1, baserat på användarens beteende, är den som hanterar lagringsutrymmet, säkerhetskopierar dessa filer i molnet och applikationer som har inte använts på länge när enheten själv behöver lokalt utrymme, drivs som standard när enheten är ansluten och under ett Wi-Fi-nätverk, även om denna konfiguration kan ändras för att göra den mer flexibel för användarens behov .

Hänvisningar till filer och applikationer förblir tillgängliga på själva enheten, där deras applikationer kommer att bli nedtonade när de har lagrats i molnet. Om användaren behöver en fil eller ett program som är värd i molnet igen kommer programvaran själv att ladda ner den lokalt.

På detta sätt har de med Robin försökt att närma sig konceptet med mobil enhet med obegränsad lagring. Från företaget finns det inga planer på att använda molnets första koncept för att generera intäkter i framtiden, vilket ökar tvivel om företaget väljer att debitera i framtiden för lagring det erbjuder till varje enhet. I den meningen är tanken att föra molnets potential till själva mobilenheten, under tron ​​att i framtiden kommer det första att vara molnet, och att hittills har ingen tagit något liknande initiativ.