Regeringen mildrar villkoren för reglering av crowdfunding i Spanien

missnöje

Till slut antog Spaniens regering idag i ministerrådet att eliminera investeringsgränserna för projekt som väljer finansiering genom crowdfunding av eget kapital och för professionella investerare genom crowdlending, enligt Teknautas, som ursprungligen skulle vara begränsad till 3000 euro per projekt och 6000 euro per plattform per år.

Kom ihåg att vi i slutet av februari förra året informerade dig om att regeringen ville reglera crowdfunding-plattformar och begränsa investeringarna till 3000 euro och utnyttja lagen för främjande av företagsfinansiering. Detta har motiverat protesterna från de drabbade plattformarna själva och gått samman med totalt tolv för att gemensamt utfärda ett uttalande till regeringen som förklarar deras motstånd mot den nya lagen i sin tur att de bidrog med sina egna förslag.

Om det inte finns några förändringar är det i samband med att samla in medel för företag som tillgriper crowdfunding, inte kan samla in mer än en miljon euro. Regeringen fortsätter att upprätthålla en sådan gräns för att undvika missbruk eller bedrägerier av små investerare, enligt minister De Guindos. Det verkar inte vara ett allvarligt problem eftersom inget företag har överskridit gränsen genom crowdfunding, även om det kan vara så att något företag förr eller senare kommer att överskrida den.

Enligt Teknautas, med de modifikationer som godkänts idag, kommer professionella investerare vars intäkter överstiger 100 000 euro inga begränsningar när det gäller att investera i företag eller plattformar. Det vill säga gränsen på 3 000 euro per projekt och 6 000 euro per plattform per år bibehålls för isolerade medborgare som inte är ackrediterade som professionella investerare.

Förtvivla bilden från shutterstock.com