Qualcomm tillkännager sin Virtual Reality SDK för enheter med Snapdragon

Imagen de shutterstock

Shutterstock-bild

Vi pratar om Virtuell verklighetOch nu gör vi det med bra nyheter för utvecklare: Qualcomm vill också erbjuda möjligheter att skapa nya upplevelser inom denna sektor.

Företaget har tillkännagett sitt programutvecklingspaket (SDK) för telefoner som använder Snapdragon och Virtual Reality-glasögon. Målet är att utöka antalet spel som är kompatibla med moderna mobiler, applikationer som inte är begränsade till ett eller annat märke, som kan köras på vilken enhet som helst som innehåller Qualcomm-chipet.

Satsen erbjuder möjligheten att arbeta med avancerade Virtual Reality-funktioner som förenklar utvecklingsprocessen, även om de för tillfället kommer att fokusera på Android med Qualcomm Snapdragon 820 med glasögon som ännu inte har presenterats. Detta kit kommer att finnas tillgängligt i sommar via Qualcomm Developer Network, som rapporterats av venturebeat.

SDK låter dig blanda verklighet med den virtuella världen, använda gyroskopet och accelerometern för att göra upplevelsen mer realistisk och du kan göra 3D-bilder i hög hastighet utan att batteriet lider för mycket.

För närvarande finns det inga detaljer om vilken typ av applikationer vi kommer att se med denna SDK, men allt verkar tyda på att den stora fördelen återigen kommer att vara videospelsektorn.

En annan jätte som pekar på virtuell verklighet och gör det tydligt att det är mer än bara ett mode …