PubSpace, ett nytt gratis arkiv med data från NASA-finansierad forskning

nasa pubspace

NASA: s miljonärbudget gör det möjligt att investera i en bred forskningsportfölj, vars värdefulla resultat inte bara berikar flygindustrin utan också bidrar till kunskapen inom de mest olika områdena: kommunikation, jordbruk, säkerhet, material, människors hälsa etc.

Tja, baserat på begäran om en amerikansk politik som fokuserar på öppen kunskap för att fortsätta lära av jord, luft och rymd, har byrån publicerat en portal där det är möjligt att hitta dessa resultat i form av data och tekniska publikationer och vetenskapliga.

PubSpace titlar den här filen som alla forskare, författare och medförfattare, som har fått NASA-finansiering i sitt arbete, kan bidra. Visst, det finns några undantag som innehåll som involverar patent, nationella säkerhetsfrågor, privat material etc.

I vilket fall som helst finns det redan hundratals dokument tillgängliga för nedladdning på PubSpace-webbplatsen, en webbplats som hanteras av US National Institutes of Health och inramas i PubMed Central-databasen, som i sin tur drivs av landets National Library of Medicine. .

Kort sagt, ett nytt och värdefullt utrymme för forskare och forskare från hela världen som vill veta och dra nytta av resultaten av de många projekt som finansieras av NASA.

Mer information: NASA PubSpace | Pressmeddelande på Nasa.gov