Podcast på spanska om webbdesign och projektutveckling

Podcast på spanska om webbdesign och projektutveckling

Det finns många och mycket bra podcasts på engelska som handlar om design och skapande av webbprojekt, på apuntesalmargen.com finns en bra lista över dem, ofta experter inom området som kommenterar erfarenheter och situationer som i många tillfällen inte kan vara återspeglas i A-text.

Det svåra är att hitta innehåll av denna typ på vårt språk, varför jag blev förvånad när vi fick preceptosdigitales.com, en webbplats som redan har tio avsnitt som handlar om olika ämnen, från skapandet av en onlinebutik till drift av en server eller javascript-definition.

Det är inte det enda podcastprojektet för utvecklare, vivecodigo.org är ett annat exempel, även om det i det sista fallet inte har uppdaterats på flera månader (en av de största utmaningarna i podcastvärlden), samma problem som socialmediapodcast.es har .

Är podcastmodellen oattraktiv för utvecklare? Finns det problem med affärsmodellen för dessa projekt? Kräver det för mycket arbete och finns det för få fördelar? Anledningen till att det inte finns några podcasts om detta ämne kan vara uppenbart: utvecklarna de föredrar att läsa för att försöka in situ vad de konsulterar lyssnar de inte på den här typen av ämnen i bilen eller tar en promenad, även om den inställning som den som ansvarar för podcasten vill ge beror på det.

Låt oss hoppas att digitala föreskrifter lyckas hitta sitt utrymme i en sektor med så lite konkurrens.