Pinterest kommer att integrera nya verktyg för att upptäcka videor

Pinterest

De flesta av de populära plattformarna har valt videoinnehåll, och Pinterest är en av dem. Videor har länge haft en viktig plats på det sociala nätverket, men de vill gå ett steg längre.

Tanken är att integrera verktyg som hjälper användare att upptäcka videor som passar deras smak eller behov, med tanke på att Pinterest delar tusentals videor om matlagning, DIY, makeup tutorials, bland andra ämnen.

En av de nyheter som vi snart kommer att se är en inbyggd videospelare, vilket gör det lättare för oss att se allt videoinnehåll vi vill ha, utan att bero på en annan plattform.

Detta kommer att göra det lättare för varumärken och bloggare, eftersom de kommer att kunna ladda upp sina videor direkt till Pinterest, och undvika hela processen att ladda upp videor till YouTube. Och säkert kommer detta att leda till nya marknadsföringsstrategier och fördelar för Pinterest.

Personliga rekommendationer baserade på en serie kriterier kommer också att läggas till för att återspegla vår smak och preferenser. Enligt Pinterest-teamet testas dessa nya funktioner redan och kommer att rullas ut till alla användare under de kommande månaderna. Så det återstår att se hur dessa upptäcktsverktyg kommer att integreras.