Pinterest börjar erbjuda Android-köpbara stift

Bild: Pinterest

Bild: Pinterest

Pinterest börjar erbjuda Bought Pins på sin mobilapp för Android-enheter för de användare som är tillgängliga i USA nästan fem månader efter att de börjat erbjuda dem på sin mobilapp för iOS, som de just rapporterade. Enligt företaget har användare ett brett utbud av produkter att köpa, eftersom Pinterest har mer än 60 miljoner nålar som kan köpas. För att identifiera en köpbar stift kan användarna se att den har sitt pris i blått.

Det saknas också anspelningar på att det är enkelt att betala för inköp samt säkerheten att genomföra dem genom säljare som anses vara tillförlitliga. För att underlätta sökning och tillgång till några av de viktigaste varumärkenas inköp, från Pinterest har de också just presenterat Pinterest Shop-funktionen, som kommer till Android och iOS under de kommande veckorna.

Genom den här funktionen kommer användarna att se ett manuellt urval av köpbara pins dagligen, allt från viktiga underhållningsprodukter till vintertillbehör. Manuell inkludering av dessa stift som kan köpas kostar inte respektive säljare.

Dessutom är Pinterest Shop-funktionen planerad att visas på webben senare. På Android och iOS hittar användarna det som ett Shop-alternativ genom att trycka på bläddringsikonen.

På detta sätt får Pinterest mer framträdande inom segmentet elektronisk handel.