PictureBook, Chrome-förlängning som kan se dina “dolda” foton på Facebook Hur kan du försvara dig?

bildbok facebook

Bilderbok Det är ett tillägg för Google Chrome som låter dig se dolda foton av dina vänner och dina vänner. Faktiskt, Med tillägget kan du se bilder på personer som du inte ens har lagt till som vänner. Nej, det är inte en bluff som det är fallet med de flesta applikationer vars slogan är att utföra oetiska åtgärder för att skaffa material från andra människor utan deras samtycke, det är mycket enklare: Dra nytta av ett integritetsgap på Facebook.

Installera PictureBook

Tillägget kan erhållas via den här länken i Chrome Web Store. Efter installationen räcker det med tre steg för att sätta igång det. Öppna din facebook, gå till profilen för vem du vill se de dolda bilderna (din, en väns, en främlings) och klicka på ikonen från tillägget högst upp till höger i Chrome, precis bredvid URL-fältet. Sedan öppnas en ny flik med de offentliga bilderna på den personen, inklusive de foton du har dolt.

Hur PictureBook fungerar

Om du har taggats i ett pinsamt eller olyckligt foto använde du antagligen alternativet Dölj i bio för att förment få det att försvinna; Det är uppenbart att om det försvinner från biografin bör det sluta visas för andra som kommer till min profil.

Tja, nej! Det räcker inte, om fotot är offentligt måste du rapportera eller ta bort din tagg från fotot, men rapportera den bilden så att den tas bort från Facebook, annars försvinner den bara från din syn, inte från den av andra. Därför räcker det inte att visa menyn som visas bredvid beskrivningen och markera Dold i biografin.

Väl, det är vad den använder Bilderbok att jobba: Det ansvarar för att snabbt söka efter de offentliga bilder som vi har markerat som dolda men som på lång sikt fortfarande är synliga. Med andra ord har de lite dolt, och det de gör enkelt och genialt är att försöka hitta dem och presentera dem omedelbart. Det är inte något förbjudet eller som bryter mot moral, det är helt enkelt att dra nytta av ett stort Facebook-integritetsfel – som en konstig sak-.

Hur man kan försvara sig

För att verkligen få ett foto där du ingår försvinner eller åtminstone inte vara så lätt att relatera till, måste du utföra den tidigare åtgärden (markera den som dold) men också måste du flytta markören till rullgardinsmenyn . Då visas ett viktigt meddelande:

Visst, du blir uppmärksam på det Fortsätt att visas i sökningar, nyhetsavsnittet och andra delar av Facebook Men kommer alla att tänka på att utföra en sådan onaturlig handling som att flytta musen tillbaka till ett sådant alternativ? Svaret på den frågan är det som har gett liv åt Bilderbok.

Hur som helst, klicka Rapportera / radera tagg för att komma till nästa steg i själva raderingen:

Jag vill Untag mig själv Det är alternativet som du måste kontrollera för att få fotografiet att försvinna från din profil, den här gången kan du dölja det från din biografi. Fortsätt visas i andra utrymmen, bara den som laddade upp den kan ta bort den, men åtminstone kommer de inte att kunna se den så enkelt, inte från din profil, inte ens med Bilderbok. Det är det, tryck på Ta bort taggen för att avsluta.

Naturligtvis, om du vill vara mer drastisk, kan du rapportera det med de underalternativ som genereras av Jag vill att det här fotot ska tas bort från Facebook.

Slutsats

Det är mycket nyfiken Bilderbok, men det är fortfarande oroande att även Facebook, som arbetar så mycket för att hantera integritet med förbättrad policy och till och med en helt ny webbplats för att ge information om dem, fortsätter att möjliggöra denna typ av sådana stora misslyckanden, så mycket att även en förlängning har skapats för att utnyttja honom. Lyckligtvis kan vi samarbeta med situationen för att undvika en hel del personliga skador. [Fuente: Mashable]