Philae detekterade organiska molekyler i Comet 67P

Philae detekterade organiska molekyler i Comet 67P

Vi vet redan att Philae-sonden tog slut på batterier på ytan av 67P / Churyumov-Gerasimenko-kommentaren, där den landade studsande tre gånger tills den låg på en plats där den inte fick tillräckligt med solljus för att hålla sig vaken.

Men innan han somnade i hopp om att, vem vet, i framtiden får ljuset som väcker honom, har han kunnat skicka en enorm mängd data från kometen till jorden, och en del av den informationen börjar publiceras.

I The Wall Street Journal visar de en av de mest överraskande: det finns organiska molekyler i kometen som driver teorin att livet på jorden kan ha kommit genom kometer som kraschade tidigare på vår yta.

Det finns fortfarande inga detaljer om typen av molekyler i fråga (det är mycket felaktigt att säga organiska molekyler), men i mashable kommenterar de att forskare är mycket glada över vad denna upptäckt kan betyda.

En av dem, Stephan Ulamec, rapporterade att de redan är fokuserade på att ta reda på förhållandet detta kan ha med livet på vår planet.

Det är fortfarande för tidigt att dra slutsatser, men det är tydligt att Philae kan ge oss många överraskningar med allt hon har skickat före sin tupplur.

Bild: ESA / ATG MEDIALAB